Sådan får du mere plads for pengene

03 maj 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du brug for mere plads og bor du i storbyen – f.eks. Århus eller Ålborg – kan du overveje at flytte til provinsen. Her vil du typisk kunne kunne få mere plads for de samme penge, enten i et hus eller i en lejlighed end hvis du bliver i eller tæt på byerne.

Ofte er det også markant nemmere at finde en ny bolig. Det kunne f.eks. være via et boligselskab i Viborg. Ved siden af at du får mere plads, vil du opleve at der er mange andre fordele ved at flytte ud af byerne.

boligselskab

Bedre service og en aktiv fritid

Kommunerne rundt omkring i landet ved at de skal gøre noget aktivt for at tiltrække nye borgere. Især ydrekommunerne, da mange er nervøse for om de kan finde job eller om de skal være nød til at pendle frem og tilbage. Noget der sjældent kan hænge sammen med at have små børn. Derfor arbejdes der aktivt med at introducere nye borgere til området virksomheder, så det er nemmere at få et nyt arbejde.

Der er som regel skoler og pasningstilbud med bedre normeringer og knap så slidte lokaler, med altas fra før den kolde krig og har man af den ene eller anden grund brug for kommunen, vil den typisk kunne yde en bedre service end man ellers er vant til fra en af de store kommuner.

Der er et godt og bredt udvalg af fritidsaktiviteter, for både voksne og børn og som regel ligger byerne tæt på naturskønne områder, som det er nemt at komme til. Typisk er der også et aktivt foreningsliv, for dem der er interesseret.

Byernes butikker og forretninger kan også forvente støtte, for uden butikker vil byerne hurtig blive til rent spøgelsesbyer og man vil være tvunget til at køre til store indkøbscentre, hver gang der skulle handles.

Flere Nyheder