Godt at vide om gulvafslibning

30 marts 2021 Maya Hindsberg

Trægulve er meget smukke, når de er godt vedligeholdt. Når de er blevet slidte, er de dog ikke særlig kønne, og derfor er det tid til at overveje, om det er blevet tid til at slibe gulvet.  Du kan selvfølgelig bare vente, til gulvet ser grimt og træt ud, men generelt er det tid, når lakken er blevet slidt igennem, eller når det er blevet ridset og hakket. Det er nogle gange bedre at gøre det lidt før, da gulvet godt kan tage unødig skade, hvis det bliver udskudt.

Når du har fået slebet dit gulv af f.eks. gulvkanonen, står du og skal til at vælge en efterbehandling. Her skal du overveje, hvor meget vedligeholdelse, du gider, hvor nemt det skal være at rengøre, og ikke mindst, hvordan du ønsker, at dit gulv skal se ud. Ofte vil de flotte lyse gulve komme med mere vedligeholdelse og rengøring, og mindre slidstyrke, hvorimod mørke, lakkerede gulve er ret slidstærke, og kræver mindre vedligeholdelse.

Find den rette

Når du skal til at finde den rigtige gulv afsliber, vil du hurtigt opdage, at der kommer mange muligheder op. Der er nemlig mange forskellige firmaer, som sliber gulve, men det kan være svært at finde den rigtige. Det er nemlig ikke kun erfaring og anciennitet, som er vigtig, du skal jo helst gerne finde den rigtige og bedste til det, du skal have gjort. For bare fordi det ene firma er gode til en bestemt slags gulvafslibning, betyder det ikke, at de vil være gode til den form for gulvafslibning, du ønsker.

Derfor kan det være en god ide at se på anmeldelser på nettet. Der vil du sandsynligvis finde ret mange, som lyder gode og positive på firmaets egen hjemmeside, men dem skal du altid tage med et gran salt. Det er derfor en god ide at tjekke uafhængige kilder for anmeldelserne.

Flere Nyheder