Genskab dit stilfulde gulv med en gulvafslibning

17 april 2020 astrid_pedersen

Er du den lykkelige indehaver af en lækker lejlighed eller et skønt hus – måske endda i liebhaver klassen – som er forsynet med et originalt trægulv? Så bør du gøre hvad du kan for at bevare dette sundt, smukt og intakt. Et originalt trægulv, hvad end der er tale om et massivt gulv af egeplanker eller en eksklusiv sildebens parket, udgør nemlig et helt uvurderligt aktiv for en hvilken som helst bolig.

Er din bolig eksempelvis en klassisk bungalow i funkis stil, er de for den tid klassiske parketter prikken over i’et i såvel arkitektonisk som æstetisk forstand. Og har du fået fat på et istandsat fiskerleje hus med originale skibsplanker på gulvene, er du faktisk nærmest i besiddelse af et nationalt klenodie.

Mine trægulve er slidt og grimme – hvad gør jeg?

Glæden og begejstringen er selvfølgelig til at overse, hvis gulvene er så slidte, at de ligner noget som er til at kassere. Dette er meget ofte tilfældet med gamle trægulve, som ikke har modtaget den fornødne pleje og vedligeholdelse.

Et slidt trægulv vil ofte præsentere med grimme, misfarvede plamager fra solfalming, hvor træværkets udtørrede overflade vil antage en utiltalende gullig nuance. Pletter og skjolder fra spildte væsker vil danne mosaik i det før så fine og ensartede trægulv, som samtidig vil få en tendens til at splintre. Og nedtrådt støv vil danne grålige spor der hvor gulvet slides allermest i det daglige – for eksempel foran indgangs partier og rundt om spisebordet.

Men i stedet for at skifte hele gulvet ud, bør du tilkalde din lokale gulvmand. Der er nemlig overvejende sandsynlighed for, at dit trægulv sagtens kan blive rigtig flot igen.

En kompetent gulvsliber kan give gulvet en effektiv gulvafslibning og en beskyttende efterbehandling, så at du kan have glæde af dit originale trægulv i mange år. Læs mere på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder