Få den rette malerhjælp

16 januar 2022 astrid_pedersen

editorial

Skal huset males indvendig fra kælder til kvist? Så er det en god idé at få fat på en professionel maler – i hvert fald hvis du ønsker det smukkeste slutresultat.

Hvorfor betale sig fra at få malet huset indvendig?

Måske mener du dig fint i stand til selv at svinge pensel, spand og rulle, og få smurt frisk maling ud over væggene i stuer og værelser. Men her skal du være forberedt på at malerarbejde har det med at gribe om sig.

Først og fremmest skal du gøre dig det klart at du ikke kan nøjes med at male dine vægge. Når først væggene står skinnende og nymalede vil du hurtigt kunne se at det gulnede loft og det skrammede indvendige træværk også trænger. Og derfor kan du lige så godt tage disse elementer med i beregningen fra starten.

image

Malerarbejde er en tung og tidskrævende tjans

Dertil kommer forbruget af tid og kræfter i forbindelse med indvendig maling af boligen. Et stykke malerarbejde er ikke gjort med at smøre maling ud over vægge, lofter og indvendigt træværk.

Skal resultatet være flot og holdbart kræves der et temmelig omfattende stykke forberedende arbejde. Du skal først ud og købe ind, hvilket hurtigt kan blive en opgave som tager det meste af en dag. Du skal dække gulve, møbler, paneler, vinduesrammer og stikkontakter af med pap, plast og malertape – en tjans som også kræver en del tid.

Eventuelt gammelt tapet skal hives ned, og pudset inden under skal slibes og vaskes. Huller fra skruer samt diverse revner og skrammer skal spartles ud. Og så skal du tage stilling til om der skal opsættes filt eller udføres en fuldspartling før du overhovedet kan komme i gang med at male.

I stedet bør du alliere dig med en dygtig maler. Ham eller hende kan du finde hos Malerkanonen – læs mere på https://malerkanonen.dk/maler-fyn/.

Flere Nyheder