Udskift et vindue med en terrassedør

10 maj 2022 Lotte Hindsberg

Skal du have udskiftet dine vinduer i dit hus eller sommerhus, er en af de ting du bør overveje, om du i stedet for et vindue skal have en ny terrassedør. Det kan være en enkel dør eller dobbeltdøre. Ved at udskifte et vindue med en dør.

Ikke alene vil du få nemmere ved at komme ud på din terrasse, du vil også få mere lys ind i din stue. Samtidig med at du kigger på terrassedøre, kan du kigge på billige vinduer.

vinduer

Spar penge på din varmeregning

Ved siden af at du får mere lys ind i dit hjem, er der en anden fordel. Jo bedre din bolig er isoleret og her spiller dine vinduer og døre en vigtig rolle, jo lavere vil din varmeregning blive. Forudsat at du husker at lufte ud. Jo bedre din bolig er isoleret, jo svære har den selv ved at udskifte luften. Bliver luften ikke udskiftet, får du ikke alene fugt og skimmelsvamp, du får heller ikke de store fordele i forbindelse med din mindre varmeregning. 

Når du har fået udskiftet dine vinduer er det vigtigt at du vedligeholder dem. Gå dem igennem med jævne mellemrum. Undersøg fugerne og er der revner så udskift dem. Det kan du selv gøre eller du kan få din glarmester til at gøre. Smør hængslerne med olie, så dine vinduer ikke bliver skæve og de lukker nemt. 

Samtidig med at din håndværker kan råde og vejlede dig med hvilke vinduer og døre du skal vælge. Både i forbindelse med hvilke døre og vinduer du skal vælge, har de også den nødvendige viden omkring vedligeholdelse. 

Selvom i princippet selv kan udskifte vinduerne og dørene, er det en god ide at få din tømrer eller glarmester til at udføre arbejdet. Dermed sikre du dig, at de bliver sat korrekt i.

Flere Nyheder