Søg hjælp på dit nærmeste kvinde krisecenter

11 januar 2022 astrid_pedersen

editorial

Oplever du vold af den ene eller den anden slags i dit forhold, og har du svært ved at finde en vej ud? Så kan du vælge at opsøge et kvindekrisecenter for hjælp.

Hvad er et kvindekrisecenter?

Et kvindekrisecenter er en foranstaltning som skal sikre kvinder i voldelige forhold et trygt sted at være når de beslutter sig for at forlade dette.

I stedet for at leve på flugt kan du som voldsramt kvinde vælge at kontakte et kvindekrisecenter hvor du kan få husly og hjælp til at komme videre. Det er i den forbindelse vigtigt at pointere at der her ikke behøver at være tale om decideret fysisk vold.

Et voldeligt forhold kan også være domineret af psykisk vold, for eksempel i form af trusler, afpresning, eller social kontrol. Oplever du denne form for psykisk dominans i dit forhold kan du således også søge hjælp hos et kvindekrisecenter. Og du vil med sikkerhed kunne finde ligesindede hos dit lokale kvindekrisecenter.

image

Kan jeg have mine børn med på et kvindekrisecenter?

Da mange kvinder føler at det er de fælles børn som forhindrer dem i at forlade det voldelige forhold vil du selvfølgelig også kunne medbringe dine børn hvis du beslutter at søge tilflugt på et kvindekrisecenter. Børn er velkomne, og vil naturligvis få mulighed for såvel skolegang som terapi under jeres ophold.

Som mor kan du ydermere få professionel rådgivning omkring eksempelvis forældremyndighed. Og du kan få bistand i forbindelse med oprettelse af eventuelt tilhold på din voldelige ægtefælle eller samlever.

Hvor kan jeg finde et kvindekrisecenter på Fyn?

Hvis du befinder dig på Fyn kan du altid henvende dig til Ellested Kvindekrisecenter, som har sin beliggenhed i Ørbæk. Klik ind på https://ellestedet.com/ og læs mere om hvordan du får den bedste hjælp til at komme ud af dit voldelige forhold.

Flere Nyheder